i GAMLE BODØ

Papirhandelen

Publisert Arne Engmo 18.04.2020 (http://www.papirhandelen.no/)

Historie:

Det tyske overfallet på Norge 9. april 1940 med påfølgende okkupasjon fikk mange følger. En av dem var etableringen av Bodø Papirhandel A/S, som 9. desember 2005 feirer 65 års jubileum.

Nordlandspostens eier, boktrykker Johannes Petersen, mistet sitt avishus og sin privatbolig ved bombingen av Bodø 27. mai 1940.

Ny avisdrift kom igang i Arvid Fisches bilgarasje på snippen, men tyskerne ble etterhvert temmelig innpåslitne og strammet stadig betingelsene for avisutgivelse. Boktrykker Petersen så den mulighet i øynene at avisen kunne bli tatt i fra han, og da gjaldt det å ha et annet levebrød i reserve.

Han drøftet situasjonen med sin ektefelle Signe (bildet), og de ble enige om å starte en papirhandel som et alternativ til avisdriften. Det var en lykkelig beslutning. Den lille papirbutikken, som startet i et hjørne av bilgarasjen på snippen, viste seg å ha livets rett. Den overlevde tyskerne og okkupasjonen, og har siden vært i stadig ekspansjon.

Etter 8 år i provisoriet på Snippen, kunne Papirhandelen flytte inn i nye lokaler i Nordlandspostens gård midt i byens sentrum.

Generasjonsskifte

Da Signe Petersen i 1957 gikk fra borde for å overta driften av Nordlandsposten etter sin manns plutselige død, overlot hun firmaet til sin eldste datter Karin Johnsen. Hun drev varehuset frem til 1989, da lot hun sin datter Kari Johnsen ta over sjefstøylene. Nye etableringer. 1987 ble paviljonghuset "Lysthuset" oppført i gågaten i regi av bedriften, og her hadde

Papirhandelen gave- og interiør avdeling til den ble flyttet inn i hovedbutikken i 2001. Der har det siden vært restaurantdrift.

I 1994 åpnet Papirhandelen en stor gave- og interiør butikk, KARISMA, ved det da nye kjøpesenteret City Nord på Stormyra.

7 år senere, i mai 2001 kom også en ny PARFYMELLE butikk.

Begge butikkene har blitt kjempegodt mottatt av publikum.

I Koch kjøpesenter finner du K - en moderne og lekker kjøkkenbutikk samt lekebutikken TJO-HEI.

I februar 2011 åpnet LYSTHUSET i Glasshuset, og høsten 2011 åpnet byen største lekebutikk i hovedlokalene til Papirhandelen.

Papirhandelen i dag

I dag lever PAPIRHANDELEN i beste velgående med 25 ansatte fordelt på 10 avdelinger, administrasjon og lager.

Kilde: papirhandelen.no 2012.

(I ettertid er det gjort enkelte endringer i butikker og utsalgssteder).

Oppdatering kommer.

SISTE ARTIKLER:

Ungdom på nonnetreff i Bodø 1965

Bilen var en lastebil tilhørende Rønvik Sykehus

Bodøs første elektriske bil i 1918

Bilen var en lastebil tilhørende Rønvik Sykehus

Saltens Margarinfabrikk på Valnes

Fra 1934 produserte man msargerin og såpe på Valnes

Saltens Margarinfabrikk på Valnes

Det hele startet da Aga Fruktlag ble stiftet i 1901.